Menü Bezárás

A Ferihegy parkolás megkönnyítheti a nyaralást a kezdetektől

A nyári hónapokban sokan terveznek külföldi utazást, és a trendek egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a saját autó helyett a repülővel történő közlekedés a leginkább népszerű formája az úti cél elérésének. Az autó kérdése mellett azonban nem mehetünk el, hiszen a reptér megközelítésekor ez lehet az ideális választás.

 

Ugyan a tömegközlekedés is elérhetővé teszi a repülőteret, de megbízhatóságához fűzhető némi kétség. Vidéki lakóhely esetén pedig egyenesen nélkülözhetetlen az, hogy autóval érkezzünk a reptérre. Ferihegy parkolás terén sokféle lehetőséget kínál, és tulajdonképpen pénztárcánk függvénye, hogy melyik mellett tesszük le a voksot. Jó hír azonban, hogy a kényelmet nem kell feláldozni akkor, ha nem szeretnénk súlyos tízezreket akár néhány napra is otthagyni. De vajon nem jelent ez egyet azzal, hogy csak a termináltól messze sikerülhet parkolóhelyet találni? Ferihegy parkolás kapcsán fapados parkolóval is áll rendelkezésre és szolgálja az autósok kényelmét.

 

Online foglalás, maximális biztonság

A FAP-nál online vagy telefonon is lehetőség nyílik foglalásra, így biztos lehetsz abban, hogy a népszerű, kedvező árkategóriát képviselő helyszínen biztosan lesz szabad hely gépjárművednek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben már arra is igyekeznek figyelni, hogy fedett parkolóhelyen hagyják autójukat. A hazai szélsőséges időjárási viszonyok között nyáron nem ritka a jégeső, ami akár komoly károkat is okozhat a szabadban hagyott járművekben. Ferihegy parkolás kapcsán fedett parkolóhelyekkel is áll rendelkezésre, de a FAP szakemberei azt javasolják, hogy megéri előre foglalni helyet.

 

Szervezés lépésről-lépésre

Nem csak a parkolás érdemel azonban odafigyelést a nyaralás vagy a hosszú hétvége megszervezésekor. Otthonod kényelméből válogathatsz a légitársaságok járatai között, és kiválaszthatod azt a járatot, amelyik időpont és helyszín szerint is megfelel igényeidnek. Legjobb, ha legalább egy hónappal a tervezett indulás előtt odafigyelsz erre, hiszen ilyenkor érhetőek el a leginkább kedvező jegyárak. S hogy mi a helyzet a szállásfoglalással? Elsőként azt érdemes eldönteni, hogy milyen szállásformát szeretnél választani. A hotelek nagy népszerűségnek örvendenek, és egy tengerre néző szobával, valamint a hotelben elérhető medencékkel biztosan nem lőhetsz mellé. Európai utazások alkalmával az Airbnb is egyfajta megoldást kínál, ráadásul ezek a lakások rendszerint különleges stílussal és lakberendezéssel állnak a vendégek rendelkezésére. A mediterrán nyaralás során akár apartmanok mellett is dönthetsz, amelyek főzési lehetőséget is kínálnak. Ez kifejezetten hasznos lehet, ha családdal utazol.

 

Úti cél választás okosan

Persze a nyaralás, vagy a külföldi hosszú hétvége sikere azon is múlhat, hogy mely helyszínre esik a választás. A horvát üdülővárosok, a Földközi-tenger szigetvilága nagy népszerűségnek örvendenek, és időről-időre sokan teszik le mellettük a voksot. Az elérhető repülőjegy áraknak köszönhetően ma már az egzotikus szigetek és a távoli úti célok sem bizonyulnak elérhetetlennek, ráadásul az online foglalásnak köszönhetően a repjegytől kezdve a szállásfoglalásig minden elintézhető. Nem elég azonban csak ezekre a kényelmi szolgáltatásokra ügyelni, azt is érdemes megnézni, hogy milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek érhetőek el a választani kívánt területen, és van-e mód autóbérlésre. Ez utóbbi kifejezetten hasznos lehet, hiszen egy sziget felkeresésekor rendszerint szeretnénk annak minden szegletét felfedezni, a turistáktól nyüzsgő területektől távoli helyszíneket is szívesen látnánk.

 

Ferihegy parkolási lehetőségei, a repülőjegyek és szálláshelyek iránti érdeklődés azonban nem csak a kikapcsolódásról szól sokaknál. Mind többen belátják azt, hogy az utazás az egyetlen olyan program, amely jelentősen hozzáad személyiségünkhöz, és újszerű élményekkel tesz gazdagabbá bennünket. Korosztálytól függetlenül sokan választják az utazást, és ma már nem csak a nyári hónapokban. Az utazási trendek szerint az is elmondható, hogy a családok sokszor évente több alkalommal útnak indulnak, és kisebb-nagyobb vakációkat terveznek határainkon túl. Persze a hazai idegenforgalmi látványosságok mellett sem mehetünk el, melyek esetében egyértelműen a saját autóval történő utazás bizonyul a leginkább praktikusnak.