Menü Bezárás

A reptéri parkolás ősszel is fontos része az utazásszervezésnek

A nyári időszak még mindig főszezonnak számít, ami az utazásokat illeti. Nem véletlen, hiszen ekkor kelnek legtöbben útra nyaralás céljából. Az utazási trendek azonban ma már abba az irányba mutatnak, hogy ősszel is sokan választják a repülős utazást akár szabadidős, akár munka jelleggel. A ma már kedvező áron elérhető repülőjegy árak és az utószezonban olcsóbban foglalható szálláshelyek egyértelműen a külföldi utak mellett szólnak. Annak érdekében azonban, hogy minden gördülékenyen menjen, érdemes előre tervezni mind a szállással, mind a repüléssel és a kinti programokkal kapcsolatban. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogyan javasolt mindezt megtenni.

Kezdjen hozzá időben!

Sokan úgy gondolják, hogy felesleges hónapokkal az indulás előtt a szervezéssel foglalatoskodni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ha időt szánunk az utazásszervezésre, az anyagilag is megéri. A repülőjegy megvásárlása általában másfél hónappal korábban a leginkább kifizetődő. Az őszi utószezonban a szálláshelyek árai is lentebb mennek, így ha már előre tudjuk, hogy az őszi időszakot használnánk ki az utazásra, akkor jó ötlet lehet előre foglalni. Azt hihetnénk, hogy ekkor már kevesebben utaznak, pedig tény, hogy a szállodák ilyenkor is elég szép kihasználtsággal üzemelnek. Ha az utolsó percre hagyjuk a szállásfoglalást, akkor könnyen lehet, hogy már nem találunk olyan színvonalút, amely megfelelne igényeinknek.

Nem csak a szállás és az utazás kardinális kérdéseivel érdemes foglalkozni, hanem az olyan részletekkel is, mint például a repülőtér megközelítése. Mivel célszerű időben megjelenni a reptéren, így a tömegközlekedés sok esetben szóba sem jöhet. Vidékről érkezve kifejezetten rossz ötlet lehet vonatkozni, buszozni, ugyanis közismert tény, hogy a hazai tömegközlekedés pontosság terén hagy némi kívánnivalót maga után. A saját autó kényelmét választva mindenképpen felmerül a kérdés, hogy melyik parkolót válasszuk a számos reptéri parkolás lehetőség közül.

Fapados parkoló Vecsésen- foglaljon helyet előre!

A reptéri parkolás számos helyszínen lehetséges. A termináltól való távolság alapvetően meghatározza az árakat, így ha közvetlenül a bejáratnál szállnánk ki a kocsiból, az a kezdeti ingyenesség után jelentős költséggel járhat. Ha a közelben hagynánk a járművet, már néhány nap alatt is komoly tízezreket ki kell fizetni ezért. Más a helyzet akkor, ha kompromisszumot kötnénk, és hajlandóak vagyunk akár tíz percet is gyalogolni a terminál épületéig. Sokan vannak azonban, akik nem mondanának le a kényelemről és a korrekt árakról sem. Nem is kell, hiszen a reptéri parkolás lehetséges úgy is, hogy ingyenes busztranszfert lehet igénybe venni a terminál és a parkoló között. A tapasztalatok szerint az utasok körében ez a leginkább népszerű megoldás. Célszerű előre tájékozódni arról, hogy a vecsési FAP-nál van-e szabad hely, sőt, akár foglalni is lehet, így biztosan nem kell a zsúfolt parkolók között autókázni, míg a megfelelőre sikerül rábukkanni.

Őszi európai városnézések

S hogy hova utazik a magyar? Az utazási trendek szerint ősszel különösen sokan keresik fel az európai nagyvárosokat egy-egy hosszú hétvége alkalmával. Ilyenkor az időjárás kellemes, nem kell tikkasztó hőséggel számolni, így igazi élmény lehet egy-egy terület nevezetességeinek végigjárása. A természet szépségei is sokakat vonzanak, így a kisvárosok, a természet közeli élmények különösen kedveltek. A francia borászatok, az olasz kisvárosok, vagy a római látnivalók tömkelege különleges élményeket biztosítanak azoknak, akik szeretnének nagyobb rálátást az idegen kultúrákra.

Az utazásszervezés részeként érdemes előre megszervezni a kinti programokat, hiszen ezzel sok időt és idegességet spórolhatunk meg. Nem ritka, hogy múzeumokba, történelmi látnivalók helyszínére előzetesen, online meg kell vásárolni a jegyet, ha szeretnénk a városban tartózkodás ideje alatt bejutni. Az előzetes informálódással úgy szervezhetjük a napokat, hogy azokból sikerüljön a legtöbbet kihozni. Az indulás napján pedig célszerű időben autóba ülni, és olyan parkoló mellett letenni a voksot, amely szolgáltatásaival lehetővé teszi, hogy ne kelljen a terminálhoz gyalogolni a csomagokkal. A korrekt árak és a megbízhatóság nem lehetetlen kettős, a vecsési fapados parkolóháznál egyszerre érhetőek el.