Menü Bezárás

Amikor a Ferihegy parkolás díj több a soknál

Utazni jó, utazni élvezet – hangzik a tapasztalás szülte mondás. Ez teljes mértékben így igaz, hiszen mi sem kellemesebb, mint kicsit kiszakadni a hétköznapok monoton szürkeségéből, és felfedezni új tájakat, kultúrákat, miközben kényeztetjük a testünket-lelkünket. Ha az egyik hosszú hétvégén úgy döntesz, hogy országhatárokon belül kirándulsz egyet – például elmész wellnessezni vagy biciklizni -, az is pihentető lehet, de valljuk be, az az igazi, amikor hosszú napokra, hetekre magad mögött hagyod a hazai légkört, és egy külföldi célállomáson pihened ki a fáradalmaidat.

Ha repülővel utazol, akkor érdemes jó előre megszervezni a dolgokat. Nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni, sőt, ami azt illeti, nem árt, ha néhány B terv is van a tarsolyodban, meglepetések ugyanis akkor is adódhatnak, ha biztosra mész és mindent alaposan lefixálsz. Az utazás során ugyanis több szolgáltatóval is kapcsolatba kerülsz, és sok esetben nem rajtad múlik, hogy flottul menjen a kiszolgálás, ügyintézés. Többek között arra is megoldást kell találnod, hogy hol teszed le az autódat a repülőtér közelében, erre ugyanis több alternatíva rendelkezésre áll. A terminál mellett ugyan van egy prémium parkoló, ami a repülővel utazóknak van fenntartva, ám a napi Ferihegy parkolás díj láttán garantáltan elmegy a kedved attól, hogy ott hagyd a járművedet. Ha mégis így teszel, akkor bizony egy kisebb vagyontól kell megválnod. Ezt az összeget pedig költhetnéd másra is, például múzeum, vár, strand belépőjegyre, vagy akár meg is spórolhatnád.

Ha másért nem is, elrettentésként érdemes néhány pillantást vetned a díjszabásra. Ha például 5 napot töltesz a célállomáson, akkor a terminál parkolóban 26.000 forintot kellene kifizetned csak azért, mert néhány napig ott áll a személygépkocsid. Szerencsére a Liszt Ferenc repülőtéren több lehetőség közül választhatsz, amennyiben a parkolás megoldása a feladat. Nem feltétlenül kell tehát kifizetni a méregdrága Ferihegy parkolás díjakat. Dönthetsz úgy is, hogy alternatív megoldásként egy olyan parkolót választasz, ami a terminál közelében még éppen kényelmesen elérhető távolságban van. Lehet, hogy 5-10 percet sétálnod kell a beszállás helyszínéig, de a parkoló munkatársai ebben is a segítségedre vannak. Ez esetben lényegében ugyanazt a szolgáltatást kapod meg, jóval kevesebb pénzért, és ráadásul még a dolgozók is segítenek.

A legjobb az egészben, hogy tényleg sok pénzt megspórolhatsz magadnak. A Ferihegy parkolás díjra kifizetett összeget lényegében csak muszájból adod ki a kezedből, hiszen az autódat otthon is hagyhatnád. Ebben az esetben az egyik ismerősödnek, rokonodnak kellene kivinnie a reptérig, ami jóval olcsóbb megoldás. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy akkor úgy kell alakítaniuk a napirendjüket, és lehet, hogy ráadásul még szabadnapot is ki kell venniük, és persze neked is alkalmazkodnod kell hozzájuk.  Visszafelé pedig ugyanígy össze kellene szervezni az utazást, ami ismét rugalmasságot követelne meg az érintettektől. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél több embert vonunk be a szervezkedésbe, annál nagyobb esélye van annak, hogy késni fogunk vagy valami galiba történik útközben. Ilyenkor ugyanis nem csak rajtad múlik, hogy például időben indultok-e vagy hogy útközben hányszor álltok meg pihenni.

Kétségkívül sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, ha az autódat a reptér közelében hagyod, hiszen így teljes egészében te döntesz az utazás feltételeiről, az indulás, érkezés időpontjáról, az útközben tett megállóhelyekről vagy a pihenők idejéről. Ha nem akarod kifizetni a csillagászati magasságokban szárnyaló Ferihegy parkolás díjakat, akkor választhatod a Ferihegy Airport Parking szolgáltatást is, amivel több szempontból is jobban jársz. Először is rengeteg pénzt megspórolsz – tényleg sokat -, amiről a saját szemeddel is meggyőződhetsz, ha áttanulmányozod a díjszabásról szóló táblázatokat. Másrészt pedig sokkal segítőkészebb, kedvesebb munkatársakkal működhetsz együtt, akik szívvel-lélekkel dolgoznak, és arra törekszenek, hogy elégedetten távozz.

A Ferihegy airport parking szolgáltatás remek választás, amennyiben az utazás előtti időt is kellemesen szeretnéd eltölteni, továbbá nem akarsz azon stresszelni, hogy a távolléted alatt mi lesz az autóddal, vajon ugyanolyan állapotban látod-e viszont, és haza tudsz-e menni vele a megérkezésed után?