Menü Bezárás

Budapest Ferihegy parkolás- fedezd fel az őszi utak szépségeit!

Az utazási szezon nem ért véget a nyári hónapokkal. Ugyan tény, hogy a júniustól augusztus végéig terjedő hetekben igen sokan kelnek útra, de a repülős utak kihasználtsága nem csökken az év egyéb időszakaiban sem. A világ elég nagy ahhoz, hogy évszaktól függetlenül megtalálhassuk azokat a helyszíneket, ahol jól érezzük magunkat. A szabadidős célú utazások ma már nem korlátozódnak kizárólag a nyárra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan egy-egy hosszú hétvége erejéig fedezik fel az európai nagyvárosokat. Nem ritka a távoli úti célok választása sem, melyek ma már megfizethető áron elérhetőek.

Parkolás a reptér közelében

Budapest Ferihegy parkolás terén változatos lehetőségekkel áll mindazok rendelkezésére, akik a reptér közelében szeretnék hagyni autójukat. Ugyan a reptér egyaránt megközelíthető taxival vagy tömegközlekedéssel, és a kisbuszos, vidékről szervezett utak is gyakoriak, de a leginkább kényelmesnek mégis a saját gépjármű bizonyul. Ilyenkor azonban megéri előre gondolkodni, és olyan megoldást választani a parkolásra, amely minden szempontból megfelelőnek bizonyul.

A terminál bejáratánál kiszállni igencsak praktikus, ám ha perceken belül nem gurul ki onnan a jármű, akkor komoly költségekre lehet számítani. Nem sokkal olcsóbb a parkolás a bejárattól egy perc sétányira sem, ezért mindenképpen meggondolandó, hogy ezt a megoldást válasszuk-e. Nem véletlen örvendenek nagy népszerűségnek a FAP parkolói, melyek akár fedett helyszínen is lehetőséget kínálnak a parkolásra.

Ingyenes busztranszfer

A legjobb az egészben a korrekt árak mellett a kényelem. Az ingyenes busztranszfernek köszönhetően gyorsan elérhető a terminál, és hazaérkezve sem kell sokat várni a visszafelé szállító járatra. A tapasztalatok szerint minden korábbinál többen választják ezt a módját a parkolásnak. Nem csak személyautót, hanem motort, buszt, kisteherautót is a parkolóban lehet hagyni, mely a nap 24 órájában elérhető.

Utószezon elérhető áron

A kora őszi hónapok egyértelműen utószezonnak számítanak. Sokan kifejezetten ezt az időszakot szokták választani a pihenésre, hiszen ilyenkor nagyon kellemes az idő, sok esetben a természet is legszebb arcát mutatja, ráadásul a nyáron észlelhető turistaáradat némileg csökken. Ősszel belekóstolhatunk egy-egy város hétköznapi lüktetésébe és olyan élményeket tapasztalhatunk meg, amelyek sokkal közelebb állnak egy-egy térség mindennapjaihoz, mint amit a legnagyobb látványosságok környékén élhetünk meg.

Természetesen a baráti árak is sokakat vonzanak ősszel külföldre. A hotelek ilyenkor rendszerint már alacsonyabb árakkal dolgoznak, ami kifejezetten vonzó lehet hosszabb tartózkodás esetén. A vidék romantikája ekkor igazán páratlan, így egy francia vagy olasz kisváros a harmónia megélésében is sokat segíthet. Persze vannak olyan városok, amelyek kihagyhatatlannak bizonyulnak még akkor is, ha ősszel is szívesen veszik azokat birtokba a turisták. Róma, Párizs vagy Velence kétségkívül sok izgalmat kínál, de akár az északi országok turisztikai kínálatában is érdemes lehet nézelődni. Abban az esetben, ha messzebbre utaznál, Thaiföld, India vagy például Sri Lanka lehet a tökéletes úti cél. Az egzotikus szigetek akár esküvő, nászút gyanánt is remek választásnak bizonyulnak.

Budapest Ferihegy parkolás kapcsán is igyekszik az autósok kedvében járni. A reptér közelében minden korábbinál több parkoló elérhető, így biztosan lehet találni olyat, amely ár és a termináltól való távolság kapcsán is megfelelő. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ha nem közvetlenül a bejárat környékén hagynánk az autót, akkor olyan szolgáltatót érdemes választani, amely rugalmas busztranszfert biztosít az utasok számára.

Miért hagynád ki az őszi heteket, ha kedvező ajánlatokat használhatsz ki világszerte? Ha az iskolakezdés és a munka zűrzavarában hosszabb pihenést nem engedhetsz meg magadnak, akkor érdemes lehet egy hosszú hétvége erejéig az utazást választani. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az ismeretlen tájak és kultúrák felfedezésének pszichére gyakorolt pozitív hatásait. Használd ki az ezekben rejlő lehetőségeket, és fedezd fel a világ minden szépségét! Ez az egyetlen elfoglaltság, ami kézzel nem fogható módon ad hozzá személyiségedhez, nagyobb rálátást biztosít a világ dolgaira, és egyúttal élményekkel tesz gazdagabbá.