Menü Bezárás

Budapest Ferihegy parkolás: kezdődjön jól a nyaralás!

A főszezonban nem csak a hazai szállodák telnek meg, hanem a külföldi nyaralóhelyek is rendszerint teljes kapacitással üzemelnek. Az idegenforgalmi trendek egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a pihenni vágyók a repülővel történő utazást részesítik előnyben. Nem csak a távoli úti célok esetében van ez így, hanem akkor is, ha néhány órás repülőútról van szó. Míg a horvátországi városok sokszor autóval is viszonylag könnyedén elérhetőek, addig a Földközi-tenger szigetvilága, vagy éppen a spanyol Riviéra esetében már egyértelműen a repülős közlekedés bizonyul a praktikusnak.

 

Autóval a reptérre

A repülőjegyet néhány kattintással online meg lehet rendelni, és persze a szállásfoglalás is elintézhető az online felületeket. Ilyenkor nem marad más, mint a poggyászokkal való foglalatoskodás és a reptér megközelítésének megtervezése. Ez a fővárosban akár tömegközlekedéssel vagy taxival is megoldható, ám a tapasztalatok szerint Budapesten belül is a legtöbben a saját autót választják. Amennyiben pedig vidékről van szó, úgy aligha képzelhető el más kényelmes megoldás, mint az, ha autóval érkezünk a reptérre. Ezzel együtt azonban felmerül a parkolás kérdése, melynek esetében már korántsem mindegy, hogy milyen szolgáltató mellett tesszük le a voksot.

 

Parkolás praktikusan

Nézzük, milyen lehetőségeink vannak! Hagyhatjuk a gépjárművet közvetlenül a terminál bejáratának közelében. Ugyan ez kétségkívül maximális kényelmet biztosít, ám sajnos már néhány nap erejéig is igencsak mélyen a zsebünkbe kell érte nyúlni. Ha több hetes nyaralásról van szó, akkor sokan választják a távolabbi parkolókat, ahonnan azonban legalább 5-10 perces séta, míg sikerül a terminált elérni. Létezik kompromisszumos megoldás? A Budapest Ferihegy parkolás, és fapados reptéri parkoló Vecsésen várja az autósokat, és fedett, valamint szabadban elhelyezkedő parkolókkal is áll rendelkezésre. A plusz az egészben az, hogy megfizethető árkategóriát képvisel, ráadásul a FAP néven ismert helyszín ingyenes busztranszfert is biztosít a terminál bejáratáig, valamint érkezéskor onnan vissza. Budapest Ferihegy parkolás kapcsán tehát gondol azokra is, akik nem áldoznák fel a kényelmet a megfizethetőség oltárán.

 

Mediterrán úti céloktól az egzotikum világáig

S hogy melyek a nyáron leginkább keresett helyszínek? Az olcsó parkolással megspórolt pénzt is elkölthetjük valamelyik mediterrán városban, és a tapasztalatok szerint ezek töretlen népszerűségnek örvendenek. A görög szigetvilág tagjai mellett éppen olyan sokan döntenek, mint a horvát üdülővárosok vagy például Barcelona mellett. Ha nagyobb összeget szánnánk a pihenésre, akkor választhatjuk a tengerentúlt, de az egzotikus szigetek és a közöttük szervezett hajóutak is nagy népszerűségnek örvendenek.

 

A választás sok esetben nem csak pénztárca, hanem érdeklődési kör függvénye is. Vannak, akik nyaralás során kizárólag medencékre, tengerpartra és prémium színvonalú kiszolgálásra vágynak. Másoknak fontos az aktív kikapcsolódás, és kifejezetten olyan úti cél mellett döntenek, amely történelmi nevezetességekkel, élményparkokkal és egyéb látnivalókkal is várják az utasokat. A kalandra éhes turisták számára a körutazások és a helyi különlegességeket felkereső túrák lehetnek a favoritok. Hasonlóképpen változó az is, hogy ki mire költ szívesebben. Természetesen elsődleges, hogy a reptéren hagyott jármű biztonságban legyen. Ez azonban a FAP-nak köszönhetően megfizethető áron megoldható, pláne, ha előre foglalunk helyet, amikor már tudjuk, mikor, melyik járattal fogunk utazni. Innentől kezdve pedig ránk van bízva, hogy a prémium kategóriás szállás a fontosabb számunkra, vagy inkább költenénk autóbérlésre, hogy a választott sziget minden különleges részét felfedezhessük.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már a legtöbben saját maguk szervezik meg utazásukat. Míg a kilencvenes években a szervezett buszos utak voltak népszerűek, addig napjainkra a trendek jelentősen megváltoztak. A repülő elsőszámú közlekedési eszközzé nőtte ki magát, s ebben természetesen a megfizethetőségnek is fontos szerep jut. Az all inclusive utak ugyan szintén töretlen népszerűségnek örvendenek, de egyre többen vannak, akik nem ilyen módon szeretnék megélni a luxust. A különleges, nem a tömegturizmus számára fenntartott lehetőségek mind inkább keresettek, hiszen egyfajta prémium kategóriát képviselnek a maguk módján, melyért a turisták hajlandóak akár többet is fizetni.