Menü Bezárás

Ferihegy autó parkoló: olcsón is megúszható!

Ugyan sokan már hónapokkal korábban lekötötték a szálláshelyet és a repjegyet, de így a főszezon derekán sincsen még későn az utazásszervezéshez. Az internet kitűnő segítőtársnak bizonyul, ahol néhány kattintással megvásárolhatjuk a repülőjegyet és foglalhatunk szállást igényeinknek megfelelően itthon és külföldön egyaránt. Vannak, akik a környező országokat és a mediterrán tengerpartokat részesítik előnyben, mások inkább döntenek a távoli úti célok, vagy éppen a hazai turisták által kevésbé látogatott helyszínek mellett. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a költségek igencsak fontos tényezőnek számítanak.

 

Fókuszban a költségek

Nézzük csak, miből áll össze egy nyaralás költségvonzata! A repülőjegy ára nagymértékben függ attól, hogy a hagyományos légitársaságok közül választunk, vagy beérjük a fapadosak kínálta színvonallal. Ha egy-másfél hónappal az indulás előtt megtörténik a jegyvásárlás, azzal szintén spórolhatunk. Amennyiben nem vagyunk lusták és az éjszakai járatok valamelyikét választjuk, azzal is megtakaríthatunk némi összeget. Ferihegy autó parkoló kínálata minden korábbinál szélesebb. Ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy közvetlenül a terminál bejáratánál parkoljunk, akkor sem kell lemondanunk a kényelemről. Felejtsük el a gyerekekkel és a csomagokkal való minimum öt-tíz perces sétálást, és válasszunk helyette Ferihegy autó parkoló választékából olyat, mely ingyenes busztranszferrel is áll rendelkezésre.

 

Természetesen mindebben nem merültek ki a kiadások, hiszen ott van még a szállásfoglalás. Egy sornyi tényező befolyásolja azt, hogy ki milyen megoldást részesít előnyben. A wellness hotelek és a nyaralóhelyek méretes szállodakomplexumai töretlen népszerűségnek örvendenek. A mediterrán térségben gyakori az apartmanos megoldás, de például a manapság nagyon divatos Airbnb is egyfajta megoldást kínál. Sokan vannak, akik nem mondanának le a szállodák nyújtotta kényelemről, de aki nagyobb szabadságra vágyik, annak az apartmanok lehetnek ideálisak. Akár medencés villát is bérelhetünk a világ legszebb tájain, bár tény, hogy ezért mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni.

 

Nem mindegy az út cél

Az árak természetesen annak függvényében is alakulnak, hogy milyen úti cél mellett döntünk. Nem csak a szállásfoglalással és a repülőjeggyel kell tehát számolnunk, hanem a helyben aktuálissá váló kiadásokkal is. Ezek előfordulhatnak programszervezés kapcsán, a közlekedéssel, autóbérléssel összefüggésben, de a hétköznapi kiadások, az étkezések és a belépők is plusz költséget jelenthetnek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a költőpénz kérdése mellett sem mehetünk el, álljon az akár készpénz, akár bankkártya formájában rendelkezésre.

 

Ferihegy autó parkoló: elsődleges a biztonság!

A Ferihegy autó parkoló kínálatából történő választás során a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. A 24 órás védelem ugyan szinte kivétel nélkül elérhető minden szolgáltatónál, ám korántsem mindegy, hogy milyen kényelmet kapunk a pénzünkért. Az ingyenes busztranszfer a terminálhoz és érkezéskor onnan kiemelt jelentőséggel bír. Ennek köszönhetően elkerülhető a séta a csomagokkal és a nyüzsgő gyerekekkel, ráadásul egy fárasztó repülőút után sem kell gyalogosan megközelíteni a parkolót. Nem elhanyagolható az sem, hogy áll-e a szolgáltató fedett helyekkel rendelkezésre. Hazánk időjárása az elmúlt években számtalanszor tanúbizonyságát tette annak, hogy igencsak kiszámíthatatlan. A nyári jégesők bizony igen nagy károkat tudnak okozni, ezért ha ebben az időszakban van rá mód, akkor megéri a fedett parkolóhelyek kínálatát választani. Ferihegy autó parkoló választékában a FAP megbízhatóan áll rendelkezésre non-stop, ráadásul előzetes helyfoglalásra is lehetőség nyílik.

 

Sokan vannak, akik nem szeretnek szívességet kérni akkor, ha a reptér megközelítése a cél. Kétségtelen, hogy a saját autóval történő utazás bizonyul tehát a legjobb választásnak. Miért bajlódnál a tömegközlekedéssel és annak kiszámíthatatlanságával? A taxi rendszerint csak a Budapesten élők számára opció, ráadásul még így is komoly összegekbe kerülhet. Hagyd autód olyan parkolóban, ahol télen-nyáron maximális biztonságban lesz az, így ezt a részét a dolognak bátran magad mögött is tudhatod, és átadhatod magad a talán már régóta várt, önfeledt külföldi kikapcsolódásnak.