Menü Bezárás

Ferihegy parkolás: egyre többen utaznak repülővel!

A nyár sokak számára egyet jelent a külföldi utazással. Az utazási trendek azonban egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy nem csupán a nyári hónapokban kel útra napjaink turistája. Ferihegy parkolás kapcsán is rendszerint azt tapasztalják a szakemberek, hogy változatlanul sok gépjárművel lehet számolni nyáron és a hidegebb hónapokban is. A repülős utazás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, és ez több okra is visszavezethető. Cikkünkben ezeknek igyekszünk utánajárni.

 

Nem mindegy a távolság!

Ha az úti cél eléréséről van szó, akkor a távolság egyértelműen meghatározza azt, hogy milyen eszközt választunk ehhez. A közeli Horvátország már hat óra alatt elérhető gépjárművel, és éppen ezért sokan választják ezt a módját az utazásnak. Nagy előnye, hogy így nem vagyunk a kölcsönzős autóhoz vagy a tömegközlekedéshez kötve, és felfedezhetjük a környék legszebb tájait, az elrejtett kis öblöket, vagy a különleges látnivalókat is. Abban az esetben viszont, ha ennél nagyobb távolságra utaznánk, esetleg a világ másik pontján megtalálható nevezetességeket szeretnénk megtekinteni, akkor bizony a repülő az egyetlen opció. A nagy felfedezések és a hónapokig tartó hajózások kora lejárt, s bár a luxus hajók kínálta körutazások nagy népszerűségnek örvendenek, de a repülős utazással elérhető helyszínekkel nem mindig érhetnek fel azok.

 

Korrekt árak, kényelem

A repülős utazás ma már nem elérhetetlen árkategória, sőt, gyakran olcsóbb, mint gondolnánk. Persze nem mindegy, hogy a hagyományos légitársaságok járatai, vagy a fapadosak mellett tesszük le a voksot. Sokan úgy vannak vele, hogy a kevesebb kényelmi szolgáltatást nyújtó fapados járatok megfelelőek akkor, ha csak 1-2 órán át tart az út. Meglepő tény lehet sokak számára, hogy túl nagy árkülönbség még sincs a fapadosak és a hagyományos járatok között. A titok nem másban rejlik, mint az időben történő foglalásban. Ha megvan az utazás időpontja, akkor célszerű mihamarabb repjegyet foglalni. A repülős utazás kényelmével és gyorsaságával nem ér fel az autós utazás, éppen ezért egyre többen teszik le mellette a voksot.

 

Távoli úti célok a különleges élményekért

Az utazási trendek fókuszába ma már nem csak az európai nagyvárosok tartoznak, hanem a világ másik pontjaira is sokan utaznak. Ugyan a mediterrán nyaralások és utószezoni pihenések hozhatóak ki a leginkább kedvező áron, de nem ritka, hogy a távol-keleti országok, vagy az egzotikus szigetek is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ez utóbbiak különleges élményeket kínálnak, pláne akkor, ha például óceánjárós körutazással társulnak, esetleg privát programok is járnak az utazási élményhez.

 

Munka és szabadidő

Ferihegy parkolás terén persze nem csak azoknak nyújt remek lehetőségeket, akik pihenés céljából utaznak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munka céljából történő utazás is gyakorinak számít. Vannak, akik néhány napos külföldi utat terveznek, mások hónapokra utaznak határainkon túlra, kihasználva az ott kínálkozó anyagi lehetőségeket. A hagyományos légitársaságok járatain az osztályok közötti választáskor is gyakran szerephez jut az, hogy milyen céllal utazik az ember, vagy például céges pénzből rendezi-e az utazás költségeit. Legyen akárhogy is, a kényelem egyre inkább fókuszban van a repülős utaknál. Igaz ez a reptér megközelítésére is, mely kapcsán a saját autó kényelmét és praktikumát választják a legtöbben.

 

Változatos parkolási lehetőségek

Érdemes előre tervezni a parkolással kapcsolatban is. Ugyan a reptér megközelíthető tömegközlekedéssel, taxival, vagy akár szervezett kisbuszos közlekedéssel is, ám valljuk be, a legtöbben nem kedveljük, ha másokhoz kell igazítani időnket, és magunk osztanánk azt be. A saját autóval egyszerűen megközelíthető a repülőtér, és a landolást követően is azonnal rendelkezésre áll az autó. Persze fontos, hogy ehhez olyan parkolót válasszunk, amely biztonságos parkolást tesz lehetővé, és a nap 24 órájában elérhető ott az autó. A fapados reptéri parkoló azonban többet tud ennél. Ingyenes busztranszfert biztosít a terminálhoz, és onnan vissza. Online, vagy telefonon előre lehet foglalni helyet, és tájékozódhatunk arról is, van-e aktuálisan fedett parkolóhelyük. Miért választanád a tömegközlekedés megbízhatatlanságát, ha akár több hetes külföldi tartózkodás esetén is maximális biztonságban tudhatod járműved? Utazásszervezés során gondolkodj előre a parkolással összefüggésben is!