Menü Bezárás

Ferihegy parkolás: megfizethetőség és kényelem utazás során

Az utazás kétségkívül az az elfoglaltság, ami nagyon sokat hozzáadhat a személyiséghez. A világ tájainak és kultúráinak megismerése már önmagéban is hatalmas élmény, és olyan kapukat nyithat meg, amelyek közelebb vihetnek céljaink eléréséhez. Nem véletlen, hogy az utazás napjainkban már nem kötött kizárólag a nyári hónapokhoz. Sokan kelnek útra hosszú hétvégéken, vagy választják az utószezoni pihenést. Ami azonban szinte mindenki számára lényeges, az nem más, mint a várható költségek. Jó hír azonban, hogy takarékosan még akkor is választhatunk, ha nem mondanánk le a kényelemről. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy miként tehetjük ezt meg.

Ferihegy parkolás- foglalj előre!

Az utazás első napja azzal indul, hogy valahogyan megközelítjük a repteret. Ugyan a tömegközlekedés vagy a taxi is egyfajta megoldás lehet, bár tény, hogy ezek nem a legkedveltebbek. A saját autóval közlekedés kényelméhez egyik sem fogható, ráadásul vidékről ez bizonyul a leginkább praktikus választásnak. Ferihegy parkolás terén sokféle lehetőséggel áll rendelkezésre, de a legtöbben mégis az olyan megoldásokat keresik, melyek egyszerre kényelmesek és megfizethetőek. A vecsési FAP tipikusan ilyennek számít, ugyanis nincs szükség arra, hogy gyalogolj a parkolótól a terminálig. A szolgáltató ingyenes busztranszfert biztosít, melyet a hazaérkezéskor is azonnal igénybe vehetsz.

A fapados parkoló csak nevében az, hiszen fedett parkolóhelyek közül is választhatsz, ráadásul online vagy telefonon előre foglalhatsz is helyet. Ezt egyébként érdemes is megtenni, így biztos lehetsz abban, hogy lesz számodra fenntartott hely az indulás napján.

Hotel vagy apartman?

Szálláskeresés során ez az egyik lényegi kérdés. Vannak, akik nem mondanának le a hotelek kínálta kényelemről, és szeretik, ha többféle étterem közül is válogathatnak a helyszínen. Mások inkább az apartmanok nyújtotta szabadságra esküsznek. A luxus ingatlanokban akár jakuzzi és medence is rendelkezésre áll, ám sokaknak nincsenek ekkora igényeik. Utazás során ugyanis a nevezetességek felkeresése az elsődleges cél, így a wellness élmények általában háttérbe szorulnak. Persze a minőség korántsem mindegy szállás kapcsán. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főszezonban gyakran az árak is magasabbak, de ez nem jelenti azt, hogy ne találhatnánk árban is megfelelő lehetőséget. Csakúgy, mint Ferihegy parkolás esetén, szállásfoglaláskor is célszerű az online foglalást segítségül hívni.

Fapados vagy hagyományos légitársaság?

A legtöbbet talán a repülőjegyen lehet spórolni, ehhez azonban mindenképpen időben érdemes foglalni. Ha rövid utazásról van szó, akkor a fapados járatok tökéletesen megfelelőnek bizonyulhatnak. Mivel azonban az ülések között általában kisebb hely áll rendelkezésre, ezért ha az átlagosnál magasabb vagy, akkor lehet, inkább a hagyományos légitársaságok ajánlatai között érdemes nézelődni. Nem mindegy az sem, honnan indulsz. Bécsből általában jelentősen kedvezőbb áron repülhetsz, mintha a budapesti reptérről szállnál fel. Az éjszakai járatok általában alacsonyabb áron futnak, mint a nappali, vagy például a pénteki járatok. Érdemes arra is figyelni, hogy minimum egy hónappal az indulás előtt foglalj repülőjegyet, így kedvezőbb összegért juthatsz hozzá ahhoz, mintha az utolsó percre hagynád.

Őszi programtervezés

Az ősz kitűnő időszak az utazáshoz. Ilyenkor fürdőzésre alkalmas helyet éppen úgy találhatsz Európában, mint az ilyenkor már nem turisták tömegével tele levő látnivalókat. A természet ilyenkor a legszebb arcát mutatja, ráadásul még kellemes a hőmérséklet ahhoz, hogy akár hosszabb időre is kültéri programot szervezz. A világháló rendkívül hasznos választásnak bizonyul, így otthonod kényelméből állíthatod össze azoknak a nevezetességeknek, természeti látnivalóknak a sorát, amelyeket semmiképpen nem hagynál ki az utazás során. A nagyvárosok mellett a vidéki helyszínekben is célszerű lehet gondolkodni. Egy francia kisvárosnál, vagy egy olasz vidéki kúriánál aligha találhatnál jobb helyszínt a feltöltődéshez és a kikapcsoláshoz.

Ha körültekintő vagy már az utazást megelőzően is, és nem csak Ferihegy parkolás kapcsán keresed a leginkább kedvező lehetőségeket, akkor komoly összegeket takaríthatsz meg, melyet szórakozásra, a külföldi kikapcsolódásra fordíthatsz majd.