Menü Bezárás

Ferihegy parkolói decemberben is várnak

Ha a téli közlekedés kerül szóba, akkor a legtöbbeknek a havas utak, a jeges útburkolat és a gyakori balesetek jutnak eszükbe. Hazánkban különösen problémás ilyenkor a közlekedés, hiszen az illetékesek gyakran nincsenek felkészülve arra, hogy bizony nálunk is havazhat. Olyan extrém időjárásra azonban jó eséllyel nem kell számítani, ami a légiközlekedést is befolyásolhatná.

A repülős utazás bizonyítottan biztonságosabb, mintha saját autónkkal igyekeznénk megközelíteni valamelyik európai nagyvárost. A távolság is gyakran szól a repülőjegy vásárlás mellett, a légitársaságok pedig már elérhető áron kínálják jegyeiket. Az ünnepek környéki időszakban egyébként legalább olyan kihasználtsággal működnek a járatok, mintha a nyaralás heteiről lenne szó.

Fedett parkolóház Vecsésen

Az utazásszervezés decemberben fokozott odafigyelést követel meg, legalábbis ami a reptér megközelítését illeti, biztosan. Kár lenne a tömegközlekedés mellett letenni a voksot, ugyanis a tapasztalatok szerint a téli időszakban szinte rendszeresek a késések. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak akkor, ha szeretnénk elérni a kiszemelt járatot. A saját gépjármű esetében viszont óhatatlanul képbe kerül a parkolás. Ferihegy parkoló kínálatában előkelő helyet foglal el a vecsési FAP. A fedett és szabad parkolóhelyekkel is rendelkező szolgáltató ingyenes reptéri transzfert is biztosít, így nem kell a hidegben és a hóesésben a csomagokkal csúszkálni.

Távol a családtól

S hogy milyen céllal utaznak ekkortájt a legtöbben? Az utazási trendek egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a szabadidős célú utazások száma jelentősen emelkedett. Napjaink embere igyekszik kiszakadni a hétköznapokból, és erre a legtöbb idő kifejezetten az ünnepi időszakban adódik. A szállodák igyekeznek ekkortájt különleges ajánlatokkal rendelkezésre állni, és megteremteni a ház falain belül is azokat a körülményeket, melyeknek köszönhetően otthonosan érezhetik magukat a vendégek.

A családtól való efféle távol maradás korántsem arról szól, hogy az érintettek ne szeretnék a hozzájuk közel állókat. Egyszerűen néha szüksége van az embernek arra, hogy a hétköznapokat maga mögött hagyja, és csak a feltöltődésre koncentráljon például partnere társaságában.

A szeretett emberektől való távolságot egészen másként élik meg azok, akik külföldi munkavállalás vagy tanulmányok mellett döntöttek. Számukra az ünnepek egyet jelentenek a viszontlátással. Nem véletlen, hogy ekkortájt sokan utaznak haza, majd január elején vissza, a hétköznapi élettér helyszínére. A reptér tehát az ünnepektől függetlenül jelentős kihasználtságnak van kitéve. A légitársaságok nem ismerik ekkortájt az üresjáratokat. A hétvégéken sokan utaznak rövid városlátogatásra, az adventi vásárok különösen népszerűek Európában. Míg Bécs autóval is elérhető könnyedén, addig például London vagy Belgium felkereséséhez szinte kizárólag a repülő bizonyul praktikus választásnak. Autódat elérhető áron hagyhatod Ferihegy parkoló övezetében a FAP-nál.

Különleges programok a közelben

Ugyan az egzotikus úti célok is kedveltek, hiszen a télből utazhatunk a nyárba, a fehér homokos tengerpartokra, de a karácsonyi hangulatra vágyók inkább az európai nagyvárosokat részesítik előnyben. Aki némileg különlegesebb élményre vágyik, annak érdemes például olyan városok mellett dönteni, mint Tallin. Az észt főváros mesebeli megjelenéssel várja a turistákat. A középkori óváros az UNESCO védelme alatt áll, és decemberben különösen izgalmas arcát mutatja. A régi utcalámpák, a kézműves termékeket kínáló fabódék és a pasztellszínűre mázolt homlokzatok a régi korokba repítenek vissza, de ugyanakkor mégis a jelen kényelmét biztosítja a helyszín. Tallin volt egyébként az első város, ahol karácsonyfát állítottak.

Ha nem a marcipán-nagyhatalomnak is számító város mellett döntenél, hanem felkeresnéd a Mikulást, ezt is megteheted az ünnepek előtt. Rovaniemi ad otthont ugyanis Joulupukkinak, a finn Mikulásnak. Amennyiben van türelmed kiállni a sort, akkor fényképet készíthetsz vele, de részt vehetsz rénszarvas szántúrán, síelhetsz, és ha szerencséd van, elkaphatod az északi fényt is.

Szintén szerencséd lehet a sarki fényhez akkor, ha Izland mellett döntenél. A természeti csodák hideg téli idővel társulnak itt, és egészen különleges élményben lehet részed. Amire azonban nagyon érdemes figyelned, az a réteges öltözködés. Ha viszont jól beöltözöl, és nem fázol, akkor rengeteg programlehetőség nyílik meg előtted. Részt vehetsz gleccsertúrákon, jégbarlangokat ismerhetsz meg, de akár egy meleg forrásban is megmártózhatsz a havas táj közepén. Ferihegy parkolói decemberben is várják azokat, akik a saját autó kényelmét választanák a reptér megközelítéséhez.