Menü Bezárás

Mennyibe kerül 1 óra parkolás a Liszt Ferenc repülőtéren?

Az utazás a mindennapjaink részét képezi, hiszen folyton mozgásban vagyunk, ha másért nem, azért, hogy otthonunkról eljussunk a munkahelyünkig és vissza. Néha persze jó egy kicsit lazítani, hogy szusszanjunk egyet és kipihenjük a fáradalmainkat mondjuk egy szép külföldi célállomáson, ahol egy csodás tengerpart vár ránk. Bár ideális esetben a szórakozni és kikapcsolódni vágyás az, ami arra sarkall, hogy egy távoli desztinációba repülj, de valójában sok más oka lehet annak, hogy elhagyod a levegőben a láthatatlan országhatárokat – például egy üzleti konferencia vagy egy egyetemi tanulmányút is nyomós érvek lehetnek. Sőt, az is gyakran előfordulhat, hogy nem te utazol, hanem a szüleid, a testvéred, a társad vagy a gyermeked. Ilyenkor nagy esély van rá, hogy te leszel az, aki felviszed őket Budapestre a reptérre, hiszen ki máshoz fordulnának ez ügyben?

Ha nem tájékozódsz előre, akkor több, mint valószínű, hogy a helyszínre érkezést követően egyenesen a terminál előtti parkolóba vezet az utad, ahol bizony kő keményen ki kell perkálnod a Liszt Ferenc repülőtér parkolási díjat. Ez estben garantáltan elámulsz azon, hogy a szolgáltatók mennyire pofátlan összegeket kérnek el az utazóktól, és könnyen meglehet, hogy ebből a gondolatból csak nehezen tudsz felocsúdni. Az előzetes utánaolvasás, információszerzés azért nagyon fontos, mert akkor realizálhatod, nem ez az egyetlen parkoló létezik a terminál közelében, vagyis nem feltétlenül kell csillagászati összegeknek búcsút intened röpke 2 perc leforgása alatt. Ha viszont ezzel nem vagy tisztában, akkor kénytelen vagy kifizetni a meglehetősen magasan szabott árakat.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, legfeljebb csak 1 órát töltenek a parkolóban, ez pedig nem lehet olyan egetrengető összeg. Nos, ha megnézed a díjszabást, akkor feketén fehéren a szemed elé kerül, hogy ha közvetlenül a reptér előtt hagyod a járművedet, akkor 31-60 perc parkolásért cserébe 3000 Ft-ot kell ott hagynod. Ha te vagy a sofőr, és az egyik rokonodat, barátodat viszed a reptérre, akkor biztosan előbb indulsz, hogy késés nélkül érjetek a terminálhoz. Bele kell kalkulálnod azt is, hogy valószínűleg el fogod kísérni az illetőt egészen a becsekkolásig, ahol váltasz vele néhány búcsúszót, átöleled és jó utat kívánsz neki – közben persze sebesen pörögnek a percek, az autód pedig a parkolóban áll. Ha visszafelé is nagyjából ugyanez lesz a menterend, akkor a 3000 forintot rögtön meg is duplázod, amikor is eléred a 6000 forintos összeget. Feltéve persze, ha addigra nem leszel okosabbak, és nem jársz utána, hogy milyen olcsóbb alternatív megoldások közül választhatsz…

A Liszt Ferenc repülőtér parkolási díjakat nem mindenki tudja, és főként nem mindenki akarja kifizetni. Már csak azért se, mert például a Ferihegy Airport Parking szolgáltatás keretén belül egy szabadtéri parkolóhely 24 órára (!) 4000 Ft-ba kerül, azaz csak 1000 Ft-tal több, mint a reptér előtti parkolóban 1 óra (!). Ha néhány pillanatra el is gondolkodtál azon, hogy kifizesd a magasabb összeget, akkor ennek az információnak a birtokában biztosan meggondolod magad, hiszen nem csekély árkülönbségről van szó, ami felett egyszerűen nem lehet szemet hunyni. Ráadásul, ha spontán módon kiderül, hogy visszafelé valamilyen oknál fogva késik a járat, akkor akár több órát is a parkolóban kell töltened az autóddal, miközben a rokonod, barátod érkezésére vársz. Ebben a szerencsétlen helyzetben a Liszt Ferenc repülőtér parkolási díjak szépen pörögnek felfelé, a végösszeg pedig garantáltan ámulatba ejtő lesz, és sajnos nem a jó értelemben. Ha a számláló meghaladja az 1 órát, akkor a dupla árat, azaz 6000 Ft-ot kell kicsengetned, és az azt követő órák tekintetében is ugyanígy 3000 forintos ugrásokkal nő a parkolás díja.

A Liszt Ferenc repülőtér parkolási díj kifizetése helyett dönthetsz úgy is, hogy a Ferihegy Airport Parking szolgáltatást választod, mely esetben sokkal jobban jársz – ez tapasztalat. A díjazás jóval emberbarátibb és ráadásul még a munkatársak is a segítségedre vannak, ha szükséged van valamire. Ha például útbaigazítást vagy bővebb tájékoztatást szeretnél kérni a szolgáltatásokról, akkor is a rendelkezésedre állnak, de igény esetén a csomagok ki-, és bepakolásában is szívesen segítenek, csak kérned kell, és a kívánságod máris teljesül.