Menü Bezárás

Olcsó reptéri parkolás? Költs többet a nyaraláskor!

Az utazási trendek szerint napjainkban nem csak a nyári szezont használják ki sokan utazásra, hanem tulajdonképpen évszaktól függetlenül gyakoriak a külföldi pihenések. Ha az európai úti célokat vesszük górcső alá, akkor nyáron a több hetes pihenéseké a főszerep, egyébként pedig a néhány napos városnézések kerülnek fókuszba. Természetesen az árak is ennek függvényében alakulnak, de túl egyszerű lenne a helyzet, ha csak az időtáv határozná meg a költségeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a választott úti célon, a szálláshelyen, saját igényeinken is sok múlik.

 

Olcsó reptéri parkolás, ami biztonságos és kényelmes is

Az utazásszervezés során a repjegy vásárlása elsődleges, de a választott időponttal összhangban a szállásfoglalásra is célszerű hangsúlyt helyezni. A wellness hotelekkel, városi szállodákkal biztosan nem lőhetünk mellé, ha pedig tengerparti nyaralásról van szó, akkor sokféle fürdőkomplexummal kombinált helyszín közül válogathatunk. Persze nem telhetnek nyugodtan a pihenés napjai akkor, ha úgy érezzük, nincsen biztonságban autónk a reptéren. Az olcsó reptéri parkolás ma már nem álom, és egy jó választással a kényelemről, valamint a biztonságról sem kell lemondani.

 

De mégis milyen szempontokat veszünk figyelembe parkoló választáskor? A legtöbben szívesen szállnánk ki autónkból a terminál bejáratánál, és hagynánk azt ott parkolni, ám ez a tapasztalatok szerint már egy-két nap erejéig is komoly összegekbe kerülne. Minél távolabb található meg a parkoló a bejárattól, rendszerint annál olcsóbb is az. De vajon egyet jelent ez azzal, hogy le kell mondani a kényelemről? A vecsési FAP nem véletlen örvend hatalmas népszerűségnek, hiszen esetében a korrekt árakat és a maximális kényelmet egyszerre kaphatjuk meg. A parkolást követően ugyanis ingyenes busztranszfer szállít a terminálhoz. Erről akkor sem kell lemondani, ha hazaérkeztünk, és legyen bármilyen napszakról is szó, hamarosan saját autónkkal haladhatunk otthonunk felé.

 

Szánj többet a pihenésre!

A nyaralás nem csak a trendek miatt kedvelt elfoglaltság, hanem a testre és a pszichére kifejtett hatás apropóján is. Rohanó mindennapjainkban a kimerültség és az ebből fakadó megbetegedések igen gyakorinak számítanak. Nem véletlen, hogy sokszor csak a pihenés és a szellemi kikapcsolódás jelenthet gyógyírt az ilyen problémákra. Fontos azonban, hogy szánjunk elegendő időt a pihenésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szervezetnek legalább három-négy napra van szüksége ahhoz, hogy átálljon „pihenő-üzemmódba”. Ha tehát megtehetjük, akkor érdemes két hétnél nem alább adni a nyaralás időtartamát. Ahelyett azonban, hogy folyamatosan csak a tengerparton süttetnéd magad, fedezd fel a környékbeli látnivalókat. Az aktív kikapcsolódás sokszoros élményt jelent, ráadásul bár elfáraszt, de ez jóleső fáradtság, mely előnyeit hosszú távon fejti ki. A teljesítmény és a stressz-tűrőképesség is jelentősen javulhat akkor, ha az oly sokat emlegetett én-időt nem spórolod ki.

 

Okos döntések, költséghatékony választások

Legyen szó bármilyen nyaralásról is, a költséghatékonyság nem jelent egyet azzal, hogy le kellene mondanod a kényelemről. Ugyan fontos, hogy bizonyos helyszíneken időben foglalj szállást, de ha az utolsó pillanatra hagynád ezt, akkor célszerű kompromisszum-képesnek lenni. Könnyen lehet, hogy egy másik üdülővárosban akadnak még megfelelő színvonalú, mégis elérhető árú lehetőségek. Az autóbérlés mindenképpen megfontolandó, pláne akkor, ha például valamelyik szigetet szeretnénk felfedezni, vagy egy rakáson számos látnivaló akad, melyek között az autó biztosítja a leginkább kényelmes és gyors közlekedési módot. Az időtényező ilyenkor rengeteget számít, és a praktikus szervezésre megéri előre gondolni. Az olcsó reptéri parkolás ilyenkor például igencsak hasznosnak bizonyul, hiszen amit sikerült megspórolni, azt elkölthetjük például autóbérlésre vagy belépők fizetésére a célterületen.

 

Ugyan hamarosan a nyár derekán vagyunk, de még mindig találhatunk szabad szállásokat itthon és külföldön. Amennyiben repülővel szeretnénk megközelíteni az úti célt, úgy mindenképpen szervezzük meg előre a reptér elérését, a parkolást. Akár online, vagy telefonon is tájékozódhatsz arról, hogy a vecsési FAP-nál mikorra van például fedett parkolóhely, ami igénybe vehető. Néhány okos döntéssel sokat tehetünk a kényelmi faktor fokozása érdekében. Mi másra vágynánk ugyanis a pihenésre szánt idő első percétől, ha nem arra, hogy zökkenőmentesen és persze kényelmesen menjen minden?