Menü Bezárás

Parkolás a Liszt Ferenc reptéren: kényelem és korrekt árak utazás alkalmával

Külföldi munkavállalást tervez? Céges ügyintézés céljából indul útnak? Határainkon túl tanul a jövőben? Esetleg szabadidős céllal érdeklődik a repülős utazás iránt? A felhők fölé emelkedni ma már teljesen természetes dolog, és a költségek szempontjából is kedvezőbb lehetőségekkel találkozhatunk manapság, mint körülbelül tíz-húsz évvel ezelőtt. Nem véletlen, hogy az elsőszámú közlekedési eszközzé nőtte ki magát a repülő, melyet hosszabb utazások alkalmával a hazai utasok is előszeretettel választanak. A szállásfoglaláskor és repjegy megvásárlásakor sokféle lehetőség áll előttünk, és ha időben gondolkodunk, akkor sokat lehet spórolni. De mi a helyzet a repülőtér megközelítésével?

Méregdrága parkolóhelyek a terminál bejáratánál

A parkolás a Liszt Ferenc reptéren ugyan jelentős parkolóhelyekkel áll rendelkezésre, de sajnos sok esetben csillagászati összegeket ki kell fizetni ezért. Sokan közvetlenül a terminál bejáratánál szeretnének kiszállni az autóból, ám ha a búcsúzás túl hosszúra sikerül, akkor a kezdeti költségmentesség gyorsan átcsap magas díjakba. Nem más a helyzet akkor sem, ha körülbelül egypercnyire hagynánk autónkat a termináltól, ugyanis ekkor is rendkívül magas összeget kell kifizetni már néhány napos külföldön tartózkodás esetén is. Létezik vajon más megoldás?

A termináltól távolabb elhelyezkedő parkolók ugyan jelentősen olcsóbbak, de sok esetben a terminálhoz jutást magunknak kell megoldani, akár tízperces sétával. Valljuk be, ez korántsem hangzik jól, pláne akkor, ha sok csomaggal utazunk, esetleg gyerkőcök is velünk tartanak. Érdemes tehát előre gondolkodni, és minden szempontból kényelmes megoldás mellett letenni a voksot.

Parkolás a Liszt Ferenc reptéren busztranszferrel

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják a vecsési parkolóházat, mely fedett parkolókkal is áll az utasok rendelkezésére. Nem ez azonban az egyetlen előnye, hiszen ennél sokkal fontosabb az az ingyenes busztranszfer, melyet az induláskor és az érkezéskor is igénybe lehet venni. Nincsenek rejtett költségek, a busz pedig a terminál bejáratánál tesz le, ezzel maximális kényelmet biztosítva.

Korrekt árakhoz érdemes előre gondolkodni

A világháló nem csak szórakozás, kapcsolattartás vagy munka kapcsán bizonyul remek választásnak, hanem akkor is, ha utazásszervezésről van szó. Az időben történő tájékozódás kiemelt jelentőséggel bír, hiszen így sikerülhet elcsípni a kedvező árkategóriába tartozó szállásokat, repjegyeket. A szakemberek szerint, ha már tisztában vagyunk az utazás időpontjával, akkor egy-másfél hónappal előtte célszerű repülőjegyet vásárolni. Ezzel összefüggésben a parkolóhely foglalásról sem feledkezhetünk el, melyet szintén intézhetünk online, vagy akár telefonon. A vecsési fapados parkolóház korrekt árakkal áll rendelkezésre és ugyanakkor maximális megbízhatóságot kínál az utasok számára.

Előre informálódással, stressztől mentesen

Sokan vannak, akiknek az utazás előtti időszak rengeteg stresszt okoz. Kezdődik ez már az ideális szállás megtalálásakor, a repjegy lefoglalásakor, és folytatódik az indulás napján, amikor mindenki azt szeretné, ha zökkenőmentesen zajlana minden. Az előre tájékozódás nem csak a programok szervezésekor bizonyul remek választásnak, hanem a szállással, utazással összefüggésben is. Nem érdemes a tömegközlekedés kiszámíthatatlanságára bízni azt, hogy sikerül-e időben kiérni a reptérre. A saját autó kényelménél egyébként sem létezik ideálisabb megoldás. A terminálig történő gyaloglás helyett pedig a busztranszfer jelenti az ideális választást.

Utazási trendek 2019

2019-ben is elmondható, hogy rendkívül sokan döntenek a repülős utazás mellett. Legyen szó munkáról, oktatásról vagy szabadidős célú utazásról, repülővel gyorsan és kényelmesen elérhető az úti cél. Még a több átszállással járó utak is kevesebb kényelmetlenséggel járnak akkor, ha praktikusan sikerül megszervezni a repjegyek megvásárlását. Idén is igaz, hogy szezontól függetlenül sokan kelnek útra szabadidős céllal, ez pedig a kedvező repjegy árakra is visszavezethető. Nyáron a mediterrán úti célok legalább olyan kedveltek voltak, mint a távoli szigetek és az egzotikus tájak. A nyaralásra mind többen tekintenek úgy, mint a jövőbe való befektetésre. Az új élmények feltöltenek, hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabban tudjuk venni a hétköznapi akadályokat.