Menü Bezárás

Parkolás a Liszt Ferenc reptéren? Olcsón is megúszható!

Nyaralás szervezésekor, külföldön töltött hosszú hétvégék tervezésekor sokaknak esik a választása a repülővel történő közlekedésre. Nem véletlen, ugyanis napjainkban már minden korábbinál olcsóbban elérhetőek a repülőjegyek, így ráadásul akár a világ távoli pontjai is elérhetőek 12-14 óra repüléssel. Úti céltól függetlenül fontos azonban, hogy a gépjárművet biztonságban hagyhassuk a reptéren. A parkolás a Liszt Ferenc reptéren sokféle megoldással rendelkezésre áll, s ezek között elsősorban az ár és a kényelem szempontjából adódnak nagy különbségek.

 

Fapados parkolás a Liszt Ferenc reptéren

Ha a terminál bejáratánál néhány percnél többet töltünk, akkor igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Amennyiben csak egy-két percet sétálnánk a bejáratig a csomagokkal, akkor sem ússzuk meg súlyos tízezrek alatt akár csak néhány napot is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben a korrekt árkategóriát kínáló, és mégis kényelmes parkolási lehetőségek iránt érdeklődnek. Erre kínál módot a sokak által csak FAP-ként ismert fapados parkoló Vecsésen.

Sok más hasonló árú parkolóval szemben itt ingyenes busztranszfer áll rendelkezésre a terminál bejáratáig, és a visszaérkezést követően is igénybe vehető ez a megoldás. A 24 órán át elérhető parkolóház bármikor lehetővé teszi, hogy beparkolj, így nem jelenthet gondot az sem, ha a hajnali órákban indulnál, vagy valamelyik éjszakai járatot választanád.

 

Tömegközlekedés helyett válaszd a kiszámíthatóságot!

A budapesti Airport kifejezetten jó helyen fekszik a tömegközlekedés szempontjából. Ez azonban nem azt jelenti, hogy valóban a vonatot vagy a buszokat kellene választani a közlekedés céljából. A tapasztalatok szerint ezeknek megbízhatósága ugyanis hagy maga után kívánnivalót, az időnek pedig kiemelt jelentősége van akkor, ha a légitársaság járatának elérése a cél. Ha saját autóddal érkezel a reptér közeli FAP parkolóba, akkor nem kell igazodnod senkihez, ráadásul akár fedett parkolóhelyen is hagyhatod járművedet. A téli hidegben segítenek a szakemberek bebikázással, ha lemerülne távolléted alatt az aksi, nyáron pedig a jégesők ellen is védelmet nyújtanak a fedett parkolóhelyek. Nem csak autóval érkezhetsz a parkolóba, hanem motorral, busszal vagy akár utánfutóval is.

 

Indul a nyári főszezon!

A repülős utazásokban nehéz szezonális időszakokat belőni, hiszen sokan év közben nem kifejezetten nyaralási, pihenési céllal utaznak. Ennek ellenére elmondható, hogy nyaranta megsokszorozódik a reptéren az átmenő forgalom, s a légitársaságok az ilyenkor népszerű helyszínekre rendszerint plusz járatokat is indítanak. A Földközi-tenger szigetvilága tipikusan ilyennek számít, de Horvátország, a görög szigetek is hasonlóan keresettek. Ma már akár csomagban is beszerezhetőek a repülőjegyek szállással kombinálva, de saját magad is intézhetsz mindent, aminek köszönhetően személyes igényedre szabhatod az utazást. Városnéző túrák mellé az Airbnb szállások bizonyulhatnak ideálisnak, ha pedig maximális kényelemben töltenéd a nyaralás napjait, akkor a medencékkel és sokszor all inclusive ellátással szolgáló szállodakomplexumok lehetnek a megfelelőek.

 

Egzotikum elérhető áron

Ma már a távoli, egzotikus úti célok is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Elérhetőségük nem csak a széles kínálat miatt elterjedt, hanem a korrekt árak apropóján is. Az utazási irodák egzotikus körutakat, hajóutakat is gyakran szerveznek, ám ezekért már mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Ennek ellenére tény, hogy a különleges programokra vágyók szívesen választják ezt a formáját a kikapcsolódásnak.

 

A parkolás a Liszt Ferenc reptéren többféle módon megoldható, ám a legtöbben egyetértenek abban, hogy nem szívesen sétálnának akár öt percet sem a csomagokkal és a türelmetlenkedő gyerekekkel a terminál bejáratáig. Ekkor érdemes a fapados parkolóra gondolni, ahová akár online is foglalhatsz parkolóhelyet. Mindegy, hogy munka céljából utazol, vagy régóta várt nyaralás élményeit szeretnéd átélni, érdemes az utazásszervezés során arra is gondolni, hogy mivel közelíted meg a repteret és hol hagyod gépjárművedet akár több hét időtartamára. A korrekt áron dolgozó fapados parkoló ingyenes busztranszfert biztosít az utasok számára egészen a terminál bejáratáig, és a hazaérkezést követően is rendelkezésre áll ez a kényelmes lehetőség.