Menü Bezárás

Parkolás a repülőtéren, megfizethető áron

Reptéri parkolás Budapesten a F.A.P.-al

Külföldi utazás előtt áll, és szeretné, ha minden rendben menne a várva várt pihenés alkalmával?

Az utazásszervezés nagyfokú körültekintést igényel, pláne akkor, ha határainkon túlra szeretnénk utazni. Az úti céltól függően a megfelelő okmányok beszerzése, a védőoltások beadása is szerephez juthatnak, de ha ezekre nincsen szükség, akkor is megéri a részletekre figyelni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a sikeres nyaralás, őszi kiruccanás vagy például téli egzotikus utak titka nem csak a megfelelő szálláshely kiválasztásában rejlik, hanem például a korrekt áron beszerezhető repülőjegyeken is. Napjainkban minden korábbinál többen döntenek a repülős utazás mellett, hiszen gyorsaságához kétség sem férhet. A közúti közlekedéssel összehasonlítva kevésbé balesetveszélyes is, tehát előnyei messze meghaladják a saját autóval való utazást.

Ez utóbbiról azonban nem mondhatunk le, hiszen a repülőtér megközelítéséről is gondoskodnunk kell az indulás előtti órákban. A pontosság rendkívül fontos, hiszen a check-in-re is mindenképpen időt kell hagyni. Annak érdekében, hogy kényelmesen elintézhessünk mindent a felszállást megelőzően, legalább két órával az indulás előtt ajánlott megjelenni a repülőtéren. A tömegközlekedés gyakran megbízhatatlan, és ha a vonatra vagy a buszokra igyekszünk hagyatkozni, könnyen lehet, késésben leszünk.

Nem véletlen, hogy a saját autóval történő utazás akkor is a leginkább kényelmes és olcsó megoldásnak bizonyul, ha repülővel utaznánk tovább. Jó hír, hogy a parkolás a repülőtéren elérhető áron megoldható, s többféle parkoló közül is válogathatunk. A közvetlen a terminál bejáratánál levő parkolóhelyek gyakran csillagászati összegekbe kerülnek, és még akkor is ezreket kell fizetni, ha a meghatározott időnél többet tartózkodunk a terminál bejáratának környékén.

Nem mindegy tehát, hogy milyen parkolási lehetőség mellett tesszük le a voksot. A parkolás a repülőtéren fedett parkolóban is megoldható, ami kifejezetten előnyös akkor, ha szeretnénk az időjárás viszontagságaitól is óvni autónkat. Sajnos tény, hogy a jégkárok vagy a viharok okozta problémák gyakran nem kímélik a szabadban álló autókat sem. Fontos tehát, hogy ha elutazunk, és szeretnénk saját autónkat használni az érkezés után is, akkor megbízható, megfelelő kialakítással és biztonságtechnikai felszereléssel ellátott parkolóház mellett tegyük le a voksot. A parkolás a repülőtéren ma már megfizethető szolgáltatóknál is elérhető, s általában minél több napra hagyjuk autónkat ott, annál kedvezőbbek a napidíjak. Ez kifejezetten kedvező lehet azok számára, akik több hétre, vagy akár hónapra utaznak külföldre.