Menü Bezárás

Parkolás Ferihegy környékén? Érkezz a saját autó kényelmével!

Ugyan a nyár már a végéhez közeledik, mégis sokan vannak, akik még most szervezik utazásukat. A pihenésre szánt idő már nem kötődik szorosan a júliusi-augusztusi főszezonhoz. A turisztikai kínálat is afelé tendál, hogy az idegenforgalmilag frekventált városokban egész évben legyen megfelelő elfoglaltság az oda érkezőknek. A hazai turisták is mind inkább kihasználják az ebben rejlő lehetőségeket, hiszen utószezonban például az árak is alacsonyabbak. A parkolás Ferihegy környékén egész évben egyszerűen megoldható, sőt, akár előre foglalhatunk is fedett parkolóhelyet.

 

Úti cél a vágyak tükrében

Utazásszervezés során elsőként megszületik bennünk a vágy, hogy a világ mely pontjára szeretnénk utazni. Ugyan a munka célú utazások is gyakorinak számítanak, de még mindig többen választják a repülős utazást szabadidős céllal. Ugyan az európai úti célok is évekre elegendő felfedeznivalót kínálnak, de vannak, akik távolabbi helyszínekben gondolkodnak.  Az ilyenek egészen újfajta kultúrát, társadalmi berendezkedést, látnivalókat kínálnak, mint a kontinensünkön megszokott úti célok.

 

Szálláshelyfoglalás körültekintően

A pihenésre szánt időszak megszervezésekor különös figyelmet érdemes fordítani arra, hogy milyen szálloda mellett tesszük le a voksot. Sokan kedvelik a wellness hoteleket és a szabadtéri, valamint fedett medencékkel is rendelkező szállodákat, ám itthon és külföldön sem ezek jelentik az egyetlen opciót. A mediterrán országokban gyakran esik a választás az apartmanokra, az egzotikus szigeteken, például Mauritiuson vagy a Seychelles szigeteken gyakoriak a bungalók, a villák és a prémium szolgáltatást nyújtó helyszínek. Minden tehát csak anyagiak és vágyak függvénye, s ha elég mélyen tudunk a zsebünkbe nyúlni, akkor elképesztő tájakat és programokat élhetünk meg. Persze azt sem állíthatjuk egyértelműen, hogy csak a méregdrága luxus utak jelenthetnek életre szóló élményeket. Éppen amiatt olyan népszerűek a különleges, távoli úti célok, mert egyre többek számára megfizethetőek azok.

 

Válassz megfelelő időpontot az utazáshoz!

Bár a nyár sokak számára egyet jelent a nyaralással, de azt sem állíthatjuk már, hogy kizárólag ilyenkor kelnek útra az idegen tájakat felfedezni vágyók. Távoli úti célok esetében mindenképpen célszerű előre tájékozódni arról, hogy mely időszakok a leginkább alkalmasak ahhoz, hogy jó időt fogjunk ki akár fürdőzéshez, akár városnézéshez vagy különleges programok megtapasztalásához. Az időpont egyébként a repülőjegy vásárlás kapcsán sem elhanyagolható, hiszen minél korábban sikerül foglalni, annál kevesebbe fog kerülni az út.

 

Autóval a reptérre

Felmerül természetesen a kérdés, hogy mivel utazzunk a reptérre. Mivel már az indulás előtti órák és maga a repülős út is a kikapcsolódás szerves része, ezért ennek megszervezésére is javasolt kiemelt figyelmet fordítani. A saját autónál aligha képzelhető el kényelmesebb megoldás. Miért bíznád magad a tömegközlekedés megbízhatatlanságára? Mivel a becsekkoláshoz időre van szükség, amelyből nem lehet lefaragni, ezért nem érdemes kicentizni az erre fordított időt. Mivel legtöbben nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy magángéppel utaznánk, élvezve annak minden előnyét, így kénytelenek vagyunk már a reptér megközelítésekor is tudatosan választani. Ha nem kérnél meg ismerősöket szívességre, nem fizetnél vagyonokat a taxisnak, és a szervezett kisbuszos közlekedés során nem alkalmazkodnál másokhoz, akkor válaszd a saját autó kényelmét! Remek parkolóhelyek közül válogathatsz, és a terminálig sem kell gyalogolnod a csomagokkal.

 

Megfizethetőség és kényelem

A vecsési fapados parkoló nagy népszerűségnek örvend az utasok körében. Ugyan nem közvetlenül a terminál bejáratánál helyezkedik el, de ez a távolság néhány perc alatt áthidalható az ingyenes busztranszfer igénybevételével. Ezt a lehetőséget a landolást követően is azonnal igénybe lehet venni, hogy mihamarabb saját autódnál lehess a fárasztó repülőút után. Ez a fajta megbízhatóság korrekt árakkal társul, ráadásul akár hetekre biztonságban tudhatod gépjárművedet. A fedett parkolóhelyek az időjárás viszontagságai ellen is védelmet biztosítanak, így a nyáron gyakori jégkároktól is megkímélheted autód. Lemerült télen az akkumulátor, míg külföldön tartózkodtál? A fapados parkoló munkatársai ebben is segítséget nyújtanak. A parkolás Ferihegy környékén soha nem volt még ilyen egyszerű!