Menü Bezárás

Parkolás repülőtér közelében? Nem mindegy, mennyiért!

Belegondoltál már abba, mennyi járulékos költséggel kell számolni egy-egy utazás alkalmával? Míg belföldön saját autóval tulajdonképpen bárhová belátható időn belül el lehet jutni, addig külföldre ez már korántsem így van. Ilyenkor kerül képbe a repülős utazás, amely napjainkban kétségtelenül a legnépszerűbb módja a távoli úti célok elérésének. Európán belül is mindössze néhány óra alatt elérhető bármi, de a világ messze fekvő szegleteibe is eljuthatunk a felhők felett körülbelül 12-14 óra alatt.

Vannak, akik rajonganak a repüléséért, mások inkább szükséges rosszként élik meg. A félelmek bennünk vannak, abban azonban mindenki egyet ért, hogy nem szeretne a biztonságos utazásért többet fizetni a kelleténél. Nem csak a poggyász túlsúlyára érdemes gondolni, hanem az olyan kiadásokra is, mint a parkolás a repülőtér közelében. De mégis milyen lehetőségeink vannak erre? S főleg mi alapján érdemes parkolót választani? Cikkünkben ilyen kérdéseket veszünk górcső alá.

 

Taxival vagy kisbusszal?

Utazásszervezés során automatikusan felmerül a reptér megközelítésének módja. A tömegközlekedés megbízhatatlansága nem engedi meg, hogy ahhoz igazítsuk a reptér időben történő elérését. Tény az is, hogy hatalmas bőröndökkel nem túl kényelmes a tömegben közlekedni. Szóba jöhet még a taxi, amely azonban még a fővároson belül is horror összegekbe kerülhet, ráadásul nem csak az oda, hanem a visszaút esetén is sanszos, hogy ezt kell majd igénybe venni. Ha vidékről érkezünk a reptérre, akkor találhatunk kisbuszos szolgáltatást, azonban ennek kapcsán szinte biztos, hogy igazodnunk kell majd másokhoz. Nem véletlen, hogy a legtöbben a saját autó kényelmét kihasználva igyekeznek megoldani a közlekedést. A parkolás a reptér közelében minden korábbinál szélesebb választékban elérhető, így mindenki találhat pénztárcájának és igényeinek is megfelelő helyszínt. S hogy melyik éri meg a több parkoló közül igazán?

 

Maximális kényelem és csillagászati összegek

A terminál bejáratánál a legkényelmesebb elhelyezni az autót, ám kétségtelen, hogy ez kerül a legtöbbe is. Közvetlenül a bejárat környékén rendszerint csak a ki-és beszállás erejéig szokták igénybe venni a parkolót, ha ugyanis tovább maradnánk, akkor sok-sok ezret hagyhatunk ott akár egyetlen nap erejéig is. Akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha egy perc sétára a bejárattól parkolnánk. Ugyan ezt legtöbbször rövid üzleti utak estében igénybe szokták venni, de ha több napos tartózkodásról van szó, vagy egyszerűen csak költséghatékonyak szeretnénk lenni, akkor más módot kell találni a parkolásra.

 

Holiday parkolók a sétálni szeretőknek

Az úgynevezett Holiday parkolók a termináltól 5-10 perc sétára érhetőek el. Népszerűek ezek a lehetőségek, hiszen kedvező árakat kínálnak, bár kétségtelen, hogy a kényelem hagy maga után némi kívánnivalót. Gyerekekkel, nagy csomagokkal, az időjárás és a gyakran szűkős időbeosztás mellett nem egyszerű ez a rövid séta sem, ráadásul egy hosszabb repülőút után kifejezetten kellemetlen tud lenni. Miért ne választanál olyan helyszínt autódnak, ahol kényelmed sem szenved csorbát? Mert létezik ilyen!

 

Fapados parkoló a kényelem luxusával

Vecsésen található meg az a parkolóház, amely fedett és szabadtéri parkolóhelyekkel egyaránt áll rendelkezésre. A szolgáltatás különlegessége az ingyenes reptéri busztranszferben rejlik, mely lehetővé teszi, hogy a parkolást követően azonnal, kényelmes módon közelíthesd meg a terminált, és közvetlenül a bejáratnál szállhass ki, méghozzá plusz költségek nélkül. A FAP néven ismert parkolóház megfizethető árakkal áll rendelkezésre és várja mindazokat, akik számára nem csak a korrekt árak, hanem a kényelem is fontosak.

 

Foglalj előre!

A FAP népszerűségének köszönhetően sokan teszik le mellette a voksot. A 300 férőhelyes kapacitás ugyan sokakat kiszolgál, de érdemes lehet előre foglalni, így biztosan lesz helyed, akár fedett területen. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik hosszabb útra indulnak, és az időjárás viszontagságaitól is maximális biztonságban szeretnék tudni járgányukat. Online vagy telefonon is elintézheted a foglalást, ezzel az utazás egy újabb pontján biztosíthatod be, hogy minden zökkenőmentesen menjen. A parkolás a repülőtér közelében lehet ilyen egyszerű és kényelmes is, ráadásul úgy, hogy közben nem kell a gatyádat is ráfizetni a dologra.