Menü Bezárás

Parkolás repülőtér közelében? Olcsóbb, mint gondolná!

Parkolás Budapesten, a repülőtér közelépben

Külföldi utazás előtt állva egy sor olyan teendő akad, melyeket érdemes mihamarabb elintézni. A repülőjegy foglaláshoz segítségül hívhatjuk az online lehetőségeket, melyeknek köszönhetően időben gondolkodva, jelentős összegeket is megspórolhatunk.

Érdemes elgondolkodni az éjszakai járatokon, de általában a hét közepén induló gépekre is olcsóbbak a jegyárak, mintha például a pénteki felszállást favorizálnánk. Persze nem mindegy az sem, mennyivel az indulás előtt foglalunk repjegyet. A szakemberek szerint az optimális időpont ehhez a tervezett felszállás előtti másfél hónappal van. De mi a helyzet a repülőtér megközelítésével?

Milyen közlekedési eszközt válasszunk a nagy napon?

A repülőtér frekventált elhelyezkedésének köszönhetően többféle tömegközlekedéssel elérhető, de hívhatunk taxit, vagy választhatjuk a saját gépjármű kínálta kényelmet. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy ha ismerős segítségét kérjük, akkor a terminál közvetlen közelében sokszor csak jelentős összegért állhatunk meg hosszabb távra. A parkolás repülőtér közelében azonban másként is megoldható, hiszen fedett parkolók is szép számmal megtalálhatóak a környéken. Senki nem szeret azonban a csomagokkal sétálni a terminál bejáratáig, pláne akkor nem, ha egyébként is szorít az idő. Az ingyenes busztranszfer megoldja ezt a problémát, melyet az induláskor és az érkezéskor is azonnal igénybe lehet venni. Kevés kényelmesebb megoldás létezik annál, mint a saját gépjárművel érkezni az indulás helyszínére. Mivel azonban mindannyian szeretnénk maximális biztonságban tudni kedvenc négykerekűnket, így természetes, hogy a kamerával felszerelt, fedett parkolás repülőtér közelében a legjobb választás ebből a célból.

S hogy melyek a leginkább népszerű úti célok az őszi időszakban?

Nyáron a mediterrán tengerpartok mellett döntöttek a legtöbben, de az idő hűvösebbre fordulásával a városnézés is az érdeklődés középpontjába került. Nem csak a történelmi nevezetességek és a művészi értékkel bíró építmények iránt érdeklődnek sokan, hanem az idegen kultúrák képviselte hangulatot is szívesen átéljük külföldön járva. Egy autentikus étterem, vagy a nagy turistacélpontoktól félreeső kis utcák közelebb hozhatják azt a fajta különleges hangulatot, amely csak egy-egy városra jellemző. A parkolás repülőtér közelében mindig is kedvelt volt az utazást tervezők körében, hiszen miközben valamelyik nagyvárost fedezzük fel, addig az autóra profi szakemberek és kamerákkal felszerelt, fedett parkolók vigyáznak. Utazásszervezés során érdemes erre a területre is odafigyelni.