Menü Bezárás

Parkolás repülőtér közelében? – Utazáskor a biztonság elsődleges!

Milyen szempontokat tart Ön fontosnak utazás során? A téma egyre inkább aktuális, hiszen közeleg a főszezon, amikor rendszerint sokan indulnak útnak az éves nyaralás, kikapcsolódás céljából. Ugyan a tengerentúl, az egzotikus szigetek és a távoli úti célok is népszerűek, de legtöbben mégis a Földközi-tenger szigetvilága és a mediterrán tengerpartok mellett döntenek.

 

Ha sorra vennénk azokat a szempontokat, melyeket a legtöbben fontosnak tartanak utazáskor, akkor a nívós szállás és a gazdag programlehetőségek egyaránt előkelő helyet foglalnának el. Van azonban valami, ami ezeknél sokkal lényegesebb, ez pedig nem más, mint a biztonság. Külföldön járva kevés kellemetlenebb és problémásabb helyzet adódhat, mintha a betegség jelentkezik, vagy netán a közbiztonsággal gyűlik meg a baj. Arra sem szeretne senki hazaérkezni, hogy a nem megfelelő reptéri parkolás következtében az autó jégkárt szenved, vagy egyéb gond van vele.

 

Fókuszban a körültekintő szervezés

De mégis miben rejlik a kifogástalanul biztonságos nyaralás titka? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha cél a parkolás repülőtér közelében? Melyek azok a szolgáltatások, melyekkel mellélőhetünk? Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a körültekintő utazásszervezés sokat segíthet abban, hogy sikerüljön elkerülni a problémás helyzeteket. A takarékoskodás általános célnak számít az utasok körében, de megfontolandó, hogy mindig a legolcsóbb lehetőséget válasszuk-e. A légitársaságok között szép számmal megtalálhatóak a fapados típusok, és bár biztonság terén hozzák a várt színvonalat, de előfordulhat, hogy a félreeső repterekről csak plusz költségek és bosszankodás árán sikerülhet majd elérni a szálláshelyet. A részletekről mindig tájékozódjunk előre. Az apartmanok közötti választáskor szintén célszerű az árakon túl látni. Nem mindegy ugyanis, milyen színvonalú helyen fogjuk tölteni az akár két-háromhetes nyaralást.

 

Biztonság megfizethető áron a FAP-nál

A parkolás a repülőtér közelében szintén figyelmet érdemel. Vecsésen a sokak által csak FAP-nak ismert parkoló fedett és szabadtéri parkolóhelyekkel is áll rendelkezésre. A teljes körű parkoltatással foglalkozó cég ingyenes transzfert is kínál a terminálokig. A reptéri parkolóhoz a behajtási díj megfizetésével sem kell foglalkoznia, és biztos lehet abban, hogy autóját maximális biztonságban hagyja parkolóhelyeinken. A fedett beállási lehetőségnek köszönhetően a jégeső, a viharok sem okozhatnak kárt gépjárművében, ráadásul a személyautón túl motorkerékpár, busz, tehergépjármű is elhelyezhető parkolónkban. Foglalhat előre parkolót online, de akár telefonos elérhetőségeinken is felveheti a kapcsolatot velünk. Hosszú távú parkolás esetén egyedi szerződés is köthető, megcélozva a még korrektebb árakat.

 

Non-stop rendelkezésre állás

A parkolás repülőtér közelében non-stop várja az utasokat. Mindegy, mikor indul járata, az ingyenes busztranszfer bármikor igénybe vehető. Hasonló a helyzet a hazaérkezés kapcsán is, így garantáltan nem kell várakoznia arra, hogy autóját átvehesse. A non-stop nyitva tartás a biztonságra való folyamatos figyeléssel és korrekt árakkal társul.

 

Biztonságos úti célok turistaként

Úti cél választása során mindenképpen figyelmet érdemelnek a nagyvilág hírei. A témával foglalkozó weboldalakon, hírportálokon rendszerint felhívják a figyelmet arra, ha egy térség utazás szempontjából nem bizonyul megbízhatónak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy vannak olyan helyszínek, ahol a közbiztonság hagy maga után némi kívánnivalót. Dubai tipikusan ennek az ellentettje, ahol bármit ott hagyhat a tengerparton, az garantáltan meg is lesz. Ha nem mindegy az Ön számára a biztonság, akkor célszerű ennek is utánanézni a kiszemelt célterület kapcsán. Nyaralás alkalmával az utasbiztosítás se maradjon el, hiszen jelentős összegek takaríthatóak meg segítségével szükség esetén.

 

Úti patika az egészség szolgálatában

Nem csak arra érdemes figyelni, hogy a parkolás a repülőtér közelében miként oldható meg kedvező áron és biztonságosan, hanem a poggyász előkészítése is lényeges. Az úti patika nem maradhat el, hiszen különösen hosszú ideig tartó külföldön tartózkodáskor fennáll a kockázata a megbetegedésnek, meghűlésnek. A rendszeresen szedett gyógyszerek mellett a láz-és fájdalomcsillapító, a görcsoldó és a meghűlés elleni, recept nélkül kapható készítmények sem hiányozhatnak a csomagból. A tengerparton az éles kagylók vagy a tengeri sünök apróbb sérüléseket okozhatnak, melyek ellátásához a sebtapasz, a jódos fertőtlenítő és a géz kitűnő szolgálatot tesz. Hányingerre, hasmenésre is megéri magunkkal vinni valamilyen készítményt, és persze a napégésre is célszerű gondolni. Az egészség megőrzése érdekében tett előkészületek szintén az utazás biztonsági szintjét növelik.