Menü Bezárás

Repülőtéri parkolás: egyszerűsítse az indulás napját!

Mediterrán nyaralás a családdal? Hosszú hétvége Barcelonában? Üzlet út Londonba? Esetleg a régóta várt távol-keleti pihenés közeleg? Az úti célok rendkívül széles választéka várja az idegen kultúrákat és tájakat felfedezni vágyókat, vagy éppen azokat, akiket a kötelesség szólít határainkon túlra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utazási trendek jelentős változáson mentek át az elmúlt években, s ez részben a kedvező repülőjegy árakra is visszavezethető. Míg korábban komoly összegekbe került a repülős utazás, ma már egyértelműen olcsóbban hozható ki, mintha saját autóval közlekednénk. Tény az is, hogy nagyon sok, mostanság kedvelt úti célt szinte lehetetlen lenne belátható időn belül elérni autóval. Az utazás kényelme miatt azonban nagyon fontos, hogy olyan területekre is figyelmet fordítsunk, mint például a repülőtéri parkolás. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen lehetőségeink vannak a reptér megközelítésére és hol tudhatjuk a legnagyobb biztonságban járművünket akkor, ha hosszú időre utazunk.

Taxi vagy tömegközlekedés? Egyik sem az igazi!

A reptér megközelítésére többféle megoldás közül is választhatunk. A fővárosból indulva a taxi tűnik a leginkább kézenfekvőnek, bár tény, hogy igencsak mélyen kell ezért a pénztárcánkba nyúlni. Ugyanakkor nem elhanyagolható az sem, hogy ilyen módon a hazaérkezéskor ismét problémás lehet az utazás lakóhelyünkre. Amennyiben nem budapestiek vagyunk, akkor a taxi alapvetően kilőve a költségek miatt. Ilyenkor rendszerint a kisbuszos utazás kínálkozik lehetőségként, viszont esetében biztosan igazodnunk kell majd másokhoz, ami nem tűnik túl vonzónak. Vonattal vagy busszal is elérhetjük a fővárosi repteret, ám ezek megbízhatósága sajnos hagy némi kívánnivalót maga után. Nem csak a késéssel, de a tömeggel is számolnunk kell, s ez nagy csomagokkal sokszor szinte kivitelezhetetlen akadályokat állít elénk. Mit tehetünk tehát annak érdekében, hogy kompromisszumok nélkül, kiszámíthatóan érkezzünk a reptérre?

Fedett repülőtéri parkolás az autóval érkezőknek

Kétség sem férhet hozzá, hogy a saját autóval történő közlekedés bizonyul a legkényelmesebb és persze kiszámítható megoldásnak. Ha a szabadban történő parkolást nem érezzük biztonságosnak, akkor a fedett repülőtéri parkolás mellett is letehetjük a voksot. Ennek nagy előnye, hogy az időjárás viszontagságaitól is védi a féltett gépjárművet. Megtapasztalta már az elmúlt években a jégkárok kellemetlenségeit? Szeretné, ha a viharok vagy a havazás hátulütőinek sem lenne kitéve autója? Nem véletlen, hogy a legtöbben a fedett repülőtéri parkolás előnyeit keresik, ez ugyanis már számtalanszor bebizonyította megbízhatóságát.

Egyedi megoldások szükséghelyzetben

Hatalmas volt a dugó az autópályán és kétséges, hogy a parkolás és a busztranszfer után lesz-e elég idő a becsekkolásra? Miért kockáztatna, ha mód van arra, hogy a fedett parkoló munkatársai vigyék a terminál bejáratától a repülőtéri parkolás helyszínére a gépjárművet? A szolgáltató akkor is remek választás, ha ingyenes busztranszfert venne igénybe a terminál eléréséhez a parkolóból. Ilyen módon elkerülhető a csomagokkal gyalogolás, ráadásul a landolást követően is szinte azonnal érkezik a kisbusz.