Menü Bezárás

Sokkoló a Liszt Ferenc reptér parkolási díj egy hétre

Mindig izgatottan állunk neki a tervezésnek, szervezésnek, ha szóba kerül a nyaralás, hiszen ez mindig egy kellemes élmény, ami rengeteg pluszt ad. Ilyenkor nagyon lelkesek vagyunk, hogy végre kicsit kitörhetünk a komfortzónánkból, és átadva magunkat az izgalmaknak, új élményekre tehetünk szert. Bár alapvetően nem a távolságtól függ, hogy jól érzed-e magad, és sikerül-e elfeledkezned a hétköznapok szürkeségéről, azért mégiscsak érdekesebb, ha nem a Balatonra mész, hanem egy csodás tengerparton lógatod a lábadat. Ehhez azonban el kell utaznod egy külföldi országba, aminek van egy csodás strandokkal övezett tengerpartja. Igazából nem kell sok a kikapcsolódáshoz, csak 25-30 fok körüli hőmérséklet, kellemes víz, homokos vagy kavicsos part és egy koktélbár, ami nem egyhamar fogy ki a frissítőkből.

A messzi úti célokat a leggyorsabban és legkényelmesebb repülőgéppel érheted el – ez tény. Ebben az esetben azonban döntened kell arról, hogy milyen módon utazol el a reptérig. A Liszt Ferenc reptér parkolási díjak láttán nem csoda, ha elmegy a kedved attól, hogy te magad vezess fel Vecsésig, de a helyzet az, hogy bármilyen más alternatívát választasz, a nyakadba veszel néhány plusz feladatot. Ha megkéred az egyik barátodat, ismerősödet, hogy vigyen el a reptérig, talán illendőségből nem mondanak nemet, de az biztos, hogy lemondással jár számukra a dolog. Lehet, hogy aznapra pont programjuk van, amit a kedvedért át kell tenniük egy másik alkalmas időpontra, de ha épp szabadok, akkor is vagy dolgoznak, és akkor szabadnapot kell kivenniük, vagy pedig épp a hétvégéjüket töltik, amikor meg meg kell szakítaniuk a pihenésüket. Éppen ezért nem árt kétszer is meggondolnod, mielőtt bárkit is megkérsz arra, hogy vigyen el a repülőtérig.

A Liszt Ferenc reptér parkolási díjakról érdemes előre tájékozódni, a helyszínen ugyanis lehet, hogy erre már nem lesz idő. A parkolóba történő behajtástól számítva csupán 5 percig ingyenes az ott tartózkodás, ami azt jelenti, hogy ott már nem igazán gondolkodhatsz azon, kifizeted-e az adott összeget vagy inkább más megoldást – azaz parkolót – keresel. Ha bőven indulás előtt érkezel, akkor persze logikus döntésnek tűnik, hogy más alternatívát keress. Ez esetben lehet, hogy hosszasan keresgélned kell, hogy milyen lehetőségeid vannak, illetve az egyes parkolók esetében milyen díjazásra számíthatsz.

A szomorú valóság az, hogy ha erről nem gondolkodsz időben, akkor 10-24 óra parkolásért akár 30.000 Ft-ot kell elkérhetnek tőled, minden további nap pedig + 20.000 forinttal könnyíti meg a pénztárcádat (vagy a bankszámládat). Ez azt jelenti, hogy ha egy hétre elrepülsz a francia riviérára, akkor 150.000 Ft-tól kell megválnod csak azért, mert az autód a reptér mellett vár. Persze mindannyian szeretnénk biztonságban tudni a szeretett autónkat, hiszen mégiscsak a főváros egyik legforgalmasabb helyszínéről van szó, ahol nagyon sokféle ember megfordul. Annyi rosszat lehet hallani a hírekben, például autófeltöréseket, direkt vagy véletlen rongálásokat, amiket az ember mindenképp szeretne elkerülni, ugyanis a javítási költségek sem olcsók. Ráadásul az utazás végeztével haza is kell jutni valahogy a reptérről, még akkor is, ha az éjjeli órákban érkezik a járatod. Mindenesetre a 150.000 forint mégiscsak irreális összeg, ha parkolási díjról van szó, hiszen ezzel a pénzzel rengeteg más – sokkal hasznosabb, értelmesebb – dolgot lehetne csinálni.

Szerencsére nem feltétlenül kell kifizetned a Liszt Ferenc reptér parkolási díjakat. A F.A.P. szolgáltatása lehetőséget biztosít arra, hogy az utazók megfizethető áron, mindössze 10.500 Ft-ért (!) parkoljanak 7 napon keresztül egy fedett beállóban a reptér közelében. Ez már sokkal vonzóbb ajánlat, mint a 150.000 forint! A pénzedért cserébe ugyanolyan minőségi szolgáltatást kapsz, hiszen végső soron maximális biztonságban tudhatod a személygépkocsidat. Mivel a parkoló helyileg a reptérhez közel van, ezért a terminálig való eljutás szinte gyerekjáték. Ha pedig útbaigazításra, részletes tájékoztatásra vagy egy kis segítségre vágysz a csomagszállítással kapcsolatban, akkor segítőkész munkatársak a rendelkezésedre állnak a helyszínen.

Ha a Liszt Ferenc reptér parkolási díjak kifizetése helyett a Ferihegy Airport Parking szolgáltatást választod, akkor az utazás előtti percek garantáltan aggódás nélkül fognak telni – és a pénztárcád is sokkal vastagabb marad.