Menü Bezárás

Valóban magasak a Liszt Ferenc reptér parkolás árak?

Szabadság, nyaralás, utazás. Mindannyiunknál a kedvencek listában szerepelnek ezek a szavak, azonban egy vakáció megtervezése igazi művészet, főleg akkor, ha a költségekről van szó. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked néhány tippet, aminek segítségével kihozhatod a maximumot, viszont a kiadásokat a minimumon tarthatod.

Tervezd meg jó előre a büdzsédet

Minden ezen áll vagy bukik, hiszen hiába szeretnél elmenni egy 30 napos hajókázásra, ha nincs meg a megfelelő keret. Az előre tervezés, mint mindig, most is segít. A legegyszerűbb, ha megnézed, hogy mennyi pénzed van jelenleg, amelyet el tudsz különíteni erre a célra. Persze tedd is félre, hogy még csak véletlenül se ess abba a hibába, hogy valami másra használod fel, mondván, majd visszarakod. A procedúra második lépése, hogy miután összeírtad az összes kötelező kiadásodat, kiszámolod, hogy mennyit tudsz félretenni az utazás tervezett időpontjáig. Ha ezzel a két egyszerű lépéssel meg vagy, akkor már meg is kaptad a rendelkezésre álló teljes keretet. Arra nagyon vigyázz, hogy ha csak nem nászútról van szó, nem érdemes kölcsönt felvenned azért, hogy elmenj nyaralni.

A lehetséges úti célok és a te vágyaid

Ha meg van a keret, akkor már azt is tudod, hogy melyek azok az úti célok, amelyeket biztonsággal ki tudsz fizetni és még költőpénzed is marad. Fontos jó előre tisztázni az igényeidet is és nem nagyon adni alább, ha csak nem szeretnéd, hogy a pihenésed egy igen kellemetlen élmény legyen. A komfort zónánkat ugyan fontos néha elhagyni, hiszen így fejlődhetünk csak, illetve ennek megvan az az előnye is, hogy esetleg felfedezel valamit, amiről nem is gondoltad volna, hogy élvezed. Viszont, ha eddig csak luxus szállókban száltál meg, akkor nem érdemes hirtelen a kempingezésre váltani, főleg nem akkor, ha hosszabb időre mész.

Költőpénz

Amikor a napi kiadásokon gondolkodsz, akkor mindenképpen bele kell számolnod az étkezésre szánt pénzt, a különféle programok árait, ha szoktál szuvenírt vásárolni, akkor azt a kis extrát, illetve jó ha van egy biztonsági tartalékod. Ez utóbbi kategória igen fontos, azonban sokan elfelejtik. Remélhetőleg semmi baj nem fog történni a nyaralásod időtartama alatt és a biztonsági pénzt elköltheted a végén egy jó kis sznorkeling túrára. Azonban, ha mégis, akkor nem kell azon stresszelj, hogy ott állsz pénz nélkül egy idegen országban. Az úti célod átlagos árait megannyi honlapon meg tudod nézni és érdemes is egy kis időt böngészéssel tölteni, hiszen míg Franciaországban alig kapsz egy kávét 6-7 euróért, addig Montenegróban meg is tudsz ebédelni ebből az összegből.

Hol szállj meg?

Általában ez szokott a legköltségesebb része lenni a dolognak. Itt azt érdemes átgondolni, hogy ha például aktívabb nyaralást tervezel, akkor nem nagyon leszel a szálláson, tehát sokkal könnyebb lemondani az extra szolgáltatásokról. Ámde, ha egy lustálkodós, medenceparton fekvős kikapcsolódásra vágysz, akkor költs kicsit többet a szállásodra. Jó ha tudod, hogy a bookin.com-on túl is van élet, így megannyi szuper olcsó és mégis meglepően jó alternatívát találhatsz a neten.

Mivel utazz?

Szerencsére ma már a repülővel való utazás is igen nagy tömegnek elérhető, hála a különböző fapados légitársaságoknak. Ez talán a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy világot láss. Mindenképpen megéri feliratkozni a különböző hírlevelekre, árértesítőkre, így a lehető legkedvezményesebben tudsz majd jegyet venni.

Egyéb költségek: Liszt Ferenc reptér parkolás árak

Sokaknak csak az utolsó pillanatban jut eszükbe, hogy nem csak a fentiekkel kell foglalkozni, mivel még megannyi kisebb-nagyobb költség felmerülhet egy nyaralással kapcsolatosan. A legjobb, ha gondolatban lejátszod a teljes folyamatot és ez alapján mész végig. Először is, mivel mész ki a reptérre? Autóval? Biztos hallottad már, hogy a Liszt Ferenc reptér parkolás árak nem túl barátiak. Nos, ez egyáltalán nem így van, hiszen ma már vannak olyan parkolók, amelyek jóval a hivatalos Liszt Ferenc reptér parkolás árak alatt mozognak, azonban ugyanolyan, de bizonyos esetekben még jobb szolgáltatásokat is biztosítanak. Itt még a piackutatásban is segítünk egy kicsit. Vess egy pillantást a FAP weboldalára, ahol a saját szemeddel is meggyőződhetsz arról, hogy a Liszt Ferenc reptér parkolás árak nem is magasak.